Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Een sfeervol interieur voor de feestdagen

Geplaatst: 02-12-2021
Door: Sofie

Categorie: Woondecoratie tips

De afgelopen weken ‘genieten’ we weer volop van regenachtige en koude dagen. Logisch, want de winter staat voor de deur. Niet alleen door de wisselende temperaturen, maar ook door het thuiswerken brengen we weer meer uurtjes binnen door. Ik hou totaal niet van kou, dus ik breng geregeld mijn avonden door op de bank. Sfeer in huis vind ik daarom extra belangrijk. Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht, is het extra leuk om hier aandacht aan te besteden. Ik heb een aantal tips voor je hoe jij het tijdens de feestdagen extra gezellig, knus en sfeervol kan maken.

Match je kerstboom met je interieur

Links en rechts wordt er al gesproken over het kopen en opzetten van de kerstboom. Het is inmiddels al december dus waarom niet? Ik kijk ernaar uit om de kerstboom op te tuigen met leuke, nieuwe kerstversiering. Een tip die bij mij ieder jaar terugkomt: stem de kleuren in de boom af op de rest van je interieur. In mijn geval is dat met groen en terracotta tinten maar misschien dat ik ook nog wat goud toevoeg voor de chique uitstraling.

Heb jij vorig jaar net nieuwe kerstversiering aangeschaft maar past die niet zo goed in je interieur? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat accessoires in huis te vervangen. Denk hierbij aan chique kussens, een nieuw vloerkleed of een kleedje op de bank.

Kussens en plaids

Chique kleuren en accessoires

Een populaire en hippe kleur dit najaar is goud, dat benoemde ik al in mijn vorige blog over de Woontrends 2022. Bij Robbies zag ik onlangs van die mooie salon- en bijzettafels in een antiek gouden kleur. De Nobby tafels van LABEL51, gemaakt van robuust gegoten metaal. Deze zijn er in drie afmetingen, maar ook in de kleuren grijs en zwart mocht je het wat neutraler willen houden.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - Nobby gouden tafels

Natuurlijk kun je ook verschillende hoekjes met kerstversiering maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een dienblad of schaal met daarop een klein kerstboompje, dennenappels, kerstballetjes en waxinelichtjes. Ook leuk om zo’n dienblad op een bijzettafel of poef te plaatsen in de andere hoek van je huis. Zelf heb ik op mijn salontafel altijd al een dienblad met daarop kaarsen en plantjes staan. Voor de Kerst voeg ik hier nog wat kleine kerstversiering aan toe.

Sfeervol licht

Andere items die het sfeervoller maken in huis, zijn natuurlijk lichtjes en lampen. Zelf houd ik er niet zo van om de grote plafondlamp te gebruiken, maar kies ik juist voor een staande lamp in de hoek van de kamer en een tafellamp. Tijdens de feestdagen voeg ik hier altijd nog wat lichtjesslingers aan toe, die het echte kerstgevoel terug laten komen. Let er wel op dat je qua verlichting dezelfde kleur licht gebruikt en niet bijvoorbeeld dat witte felle licht mixt met warm bruinig licht.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - Extra sfeer met tafellampen

Het Nederlandse designmerk LABEL51 heeft erg leuke en trendy tafellampen. Dit zijn mijn favorieten:

  1. Tafellamp Tuk-Tuk van metaal is een stoere lamp gebaseerd op koplampen. De lamp op drie poten heeft een industriële look.
  2. Tafellamp Ray van antiek goud in combinatie met zwart metaal. Een veelzijdige sfeermaker. 
  3. Tafellamp Loco van zwart metaal is een modern item met simplistisch design.
  4. Tafellamp Ring van goud metaal. Een trendy lamp om door een ringetje te halen.

Bekijk de tafellampen

Plaats verschillende kaarsen

Een van mijn meest favoriete dingen in de winter: de kaarsjes aan! En dan het liefst van die grote kaarsen met een dik houten lont dat gaat knisperen net als een haardvuurtje. Dan voel en proef ik pas echt de sfeer van de feestdagen. Mijn lievelingskaarsen zijn dan ook die van WoodWick. Er zijn verschillende kaarsen in klein en groot formaat en zelfs in cadeauverpakking. Naast een gezellig effect geven de WoodWick kaarsen ook een heerlijke geur af.

Deze kaarsen zijn trouwens ideaal om cadeau te geven tijdens de feestdagen. Er zijn verschillende gift sets van WoodWick die je bij Robbies kunt vinden.

Alle WoodWick producten

Een winters geurtje in huis

Hierboven noemde ik de kaarsen van WoodWick al, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een heerlijke huisparfum. Nieuw bij Robbies zijn de interieurparfums van L’Orangerie. Zes verschillende geuren in een spray flacon die je op elk moment kunt gebruiken in huis. Versterk de uitstraling in huis met een geur, van opbeurend tot ‘romantisch’ en van knisperend groen tot rustgevend. Voor iedere setting is er wel een bijpassende roomspray. Mijn lievelingsgeur deze winter is de Cozy night’s. Deze huisparfum heeft een typische winterse geur met tonen van chocola, vanille en musk. Een spontane toevoeging van kerst, warmte en gezelligheid in huis.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - interieurparfum

Net als de WoodWick kaarsen zijn deze interieurparfums ook het perfecte cadeau voor de feestdagen. Naast dat de geuren heerlijk ruiken, zien de flesjes er ook nog eens mooi en stylish uit. Met de roomsprays van L'Orangerie haal je luxe en sfeer in huis. Je kunt ook kiezen voor een geurstokjeshouder van Olphactory of een luxe parfum brander van ditzelfde merk.

Alle parfums

Ben je benieuwd naar meer winterse en kerstaccessoires? Ga dan een langs in de showroom van Robbies in Hoogeloon. De winkel is tot het nieuwe jaar dagelijks geopend (behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag). Het team van woonexperts en ervaren stylisten helpt je graag met al jouw woonwensen.

Naar de winkel

 

 

Blog overzicht