Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Woontrends 2022

Geplaatst: 02-11-2021
Door: Sofie

Categorie: Interieurtrends

Ben jij nieuwsgierig naar de woontrends voor 2022? Zoals ieder jaar komen er weer nieuwe materialen, stoffen en kleuren in de mode en ontwikkelen nieuwe stijlen zich. Na een lange periode van thuiswerken, blijkt ook dat we steeds meer kiezen voor een functionele en praktische inrichting van de ruimtes in huis. Ik licht de trends en ontwikkelingen op woon- en interieurgebied toe.

Kleuren, materialen en vormen

Rood, bruin en groen – kleuren uit de natuur

Qua kleuren wordt er in 2022 veel gekozen voor neutrale en natuurlijke kleuren. We proberen namelijk meer rust te creëren in huis door alle drukte in het hedendaagse leven. Na een lange werkdag is het fijn om thuis te komen in een oase van rust. Kleuren die dit uitstralen zijn bijvoorbeeld wit, beige en grijs. De woonstijlen die ik hierbij vind passen is Japans of Scandinavisch, waar veel basiselementen te zien zijn.

Ook oranje (terra), rood en groen zul je veel terugzien in de interieurs van 2022. Kleuren die weer passen bij een andere populaire woontrend; namelijk Retro. We gaan terug naar de jaren ’70. Wat ik mooi vind aan deze vintage woonstijl is dat er veel meubelen hergebruikt worden. Men denkt tegenwoordig vaker na over het milieu en de toekomst waarbij recycling en upcycling belangrijk zijn.

Woontrends 2022 Robbies Meubelen - goud

Een andere ontwikkeling waar ik blij van word, is dat het moderne zwart plaatsmaakt voor bruin. En dan doel ik vooral op de banken en fauteuils. Wat betreft bijzettafels, salontafels of verlichting, zie je dan ook weer veel goud metaal in plaats van zwart. Een mooie toevoeging en warme kleur die perfect zal passen bij bovengenoemde kleuren.

Goud is mijn ding

Ook blauw heeft zijn intrede alweer gemaakt. Indigoblauw, oceaanblauw en hemelsblauw zijn kleuren die je terug gaat zien. Zeker als de stof fluweel is, zie je de kleur blauw vaak terugkomen. Vroeger was blauw mijn lievelingskleur, dus aan deze interieurtrend kan ik ook wel wennen. Goed om te weten is dat je dit ook weer mooi kunt matchen met de oranje en bruine tinten.

Ik ga voor blauw

Natuurlijke materialen – rotan, jute, wol en marmer

We zien het de afgelopen tijd steeds vaker; natuurlijke materialen. Zelf heb ik het ook veel gekozen voor in mijn huis. De natuur speelt een belangrijke rol in ons leven en dat zien we dan ook terug in het interieur. We gaan immers vaak de natuur in om tot rust te komen of ons hoofd leeg te maken. Waarom dan niet ook de natuur in huis halen? Je ziet meubelen en accessoires van iets anders dan hout zoals bamboe, wol, rotan en jute. Deze materialen zijn ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Een andere belangrijke reden waarom het steeds vaker gekozen wordt. Ik word er in ieder geval helemaal blij van want dit is helemaal mijn ding.

Granieten en marmeren meubelen zijn een nieuwe interieurtrend voor 2022. Zo zag ik bij Robbies onlangs al de eetkamertafel Lynn voorbijkomen in het wit en zwart en de salontafel set Nova. Een erg leuke afwisseling in het hedendaagse interieur vind ik zelf.

Zachte materialen & organische vormen

Een andere trend die we veel terug gaan zien zijn de organische vormen en zachte stoffen. Ronde tafels en accessoires, zachte stoffen stoelen, banken en kussens. Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat ik me thuis voel in huis en dat ik er met plezier de avond doorbreng. Ronde vormen en zachte materialen stralen vriendelijkheid, comfort en gezelligheid uit. Daarom ben ik ook gek op stoffen als fluweel, velours en adore.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - Woontrends 2022 rond en zacht

De ronde vormen zie je bijvoorbeeld terug in lampen en bijzettafels. Een aantal leuke items die ik in de webshop van Robbies tegenkwam:

  1. Vloerlamp en tafellamp Globe van LABEL51 in de kleuren goud en zwart metaal
  2. Bijzettafel Spark van LABEL51 in zwart metaal
  3. Salontafel Wink van LABEL51 in zwart metaal

Functionele inrichting in huis

Het thuiswerken heeft een grote invloed gehad, maar heeft ons ook aan het denken gezet. Althans, mij wel. Ik heb een tijdje in de woonkamer gezeten om thuis te werken, maar hierdoor haalde ik werk en privé snel door elkaar. Daarom heb ik ervoor gekozen om een aparte werkkamer te creëren, zodat ik toch ‘thuis kon komen’ in de woonkamer en de werkdag echt kon afsluiten. Je kunt wel stellen dat de ruimtes in huis steeds praktischer en functioneler worden ingericht, maar dan wel met een persoonlijke touch. Voor 2022 verwacht ik dat er veel meer wordt geïnvesteerd in een fijne werkplek.

Interieuradvies aan huis

Mocht je zelf nu geen inspiratie hebben om de woontrends van 2022 toe te passen in je interieur, dan raad ik je aan om eens advies te vragen aan de woonstylisten van Robbies. Zij brengen je graag op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen. In combinatie met jouw wensen en voorkeuren maken ze een uitgebreid interieuradvies, zelfs aan huis!

Wat ik ook zie gebeuren is dat er steeds meer mensen zelf met een interieurplan komen en voor de uitwerking hiervan juist hulp aan de specialisten vragen.

Meer over interieuradvies

 

Blog overzicht