Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Ontdek de woontrends van 2023!

Geplaatst: 30-11-2022
Door: Sofie

Categorie: Interieurtrends

Door de afgelopen pandemie zijn we het frisse buitenleven en vakantie in eigen land steeds meer gaan waarderen. Dat zie ik ontzettend goed terug in de woontrends van 2023. Door al dat binnen zitten ben je je interieur zo langzamerhand misschien wel zat geworden. Of wellicht is werken vanuit huis voor jou nu wel de standaard en zit je nog steeds veel thuis.

Ook niet te vergeten is het dagelijkse nieuws waarin het steeds meer gaat over klimaatverandering. De drang om minimalistischer en/of duurzamer te leven wordt voor velen ook steeds belangrijker. Wat je situatie ook is, een opfrisbeurt of restyling van je woning is altijd een goed idee! Ik vertel je graag welke kleur, vorm en materialen we in 2023 veel gaan terug zien. Hopelijk kan ik je inspireren.

Welke kleur, vorm en materialen ga ik het meeste terugzien in 2023?

We kunnen er niet omheen dat beige dé trendkleur is voor 2023. Deze kleur is licht en fris en dat hebben we nodig om dat buitengevoel een beetje naar binnen te halen. Niet-standaard vormen doen ook mee met deze trend, want organische, vloeiende vormen komen ook steeds meer terug in interieuren voor een speels effect. Wat betreft materiaalkeuze vind ik het goed dat mensen steeds meer hout gebruiken. Dit is uiteindelijk goed te recyclen en daarmee op den duur duurzaam. Natuurlijk is het gebruik van hout ook mooi te combineren met veel andere materialen.

Woontrend 1. Minimalistisch modern

Wil je graag jouw huis veranderen, maar wil je ook graag minimalistischer leven? Dan is minimalistisch modern de trend die ik goed bij jou vind passen. Je hebt maar een paar toffe items nodig om een geweldige inrichting te creëren. Om minimalistisch wel speciaal te doen ogen, moeten deze items dan wel van een organische vorm zijn. Ik vind dat het heel goed kan dat je verschillende vormen met elkaar combineert in één ruimte. Tip: Kies de grootste meubels in lichtbeige en voeg door middel van accessoires iets donkere tinten toe.

Een greep uit Robbies’ moderne & minimalistische items:

Woontrend 2. Scandinavisch

De Scandinavische kledingstijl trend was al een tijdje overgewaaid naar Nederland, maar nu ook de woonstijl. Bij deze trend zie ik vooral dat er beige wordt gebruikt in combinatie met wit en hout. Als jij een witte houten vloer hebt, zijn meubels in de Scandinavische stijl echt mooi om te combineren. Vaak is de eettafel (in combinatie met stoelen) wel de eyecatcher van de woonkamer. Deze heeft vaak een ovale vorm, terwijl de rest van de meubels en accessoires vaak rechthoekig zijn.

Scandinavisch is niet alleen licht qua kleur, maar ook licht op het gebied van optillen en verschuiven. Zo is een tafel met een dun tafelblad ook erg typerend. Erg handig als je het mij vraagt! Ik wil nog weleens de locatie van mijn meubelen veranderen, dus dan zijn lichte en makkelijk te verschuiven meubels ideaal. Toch?

Een greep uit Robbies’ Scandinavische items:

Woontrend 3. Bohemian

Een Bohemian stijl geeft mij echt het gevoel van vrijheid en vakantie. Bohemian items vind ik perfect voor iedereen die een vrolijke inrichting wilt. Houd jij ontzettend veel van vakantie? Je haalt de zomerse, buitenlandse sfeer van warme landen goed in huis met een Bohemian sfeer. Verschillende materialen kunnen goed gecombineerd worden. Vooral bamboe, jute, touw en franjes typeren Bohemian in mijn ogen. Natuurlijk komt er in deze materialen van oorsprong veel beige voor wat het weer makkelijk maakt om te combineren met zwarte accessoires of iets drukkere printjes.

Een greep uit Robbies’ Bohemian items:

Populaire stoffen en materialen voor 2023

Ik had het eerder al over onder andere hout, bamboe en jute als materialen voor meubelen. Maar welke stoffen zien we nu terug in de woontrends van 2023? Neem nou bijvoorbeeld de Bouclé stof. Bouclé betekent 'lus' in het Frans. Het is een stof van geweven stukjes, waarbij deze geweven stukjes lusjes vormen. Door de speciale manier van weven, kunnen er verschillende structuren worden gemaakt. Deze speciale stof wordt ook wel een teddy stof genoemd.

Meubelen met teddy stof

Al met al zit er voor ieder wel wat wils tussen de woontrends van 2023! Heb je zelf alleen geen idee waar je moet beginnen met inrichten of restylen? Dan heb ik nog een super goede tip voor jou:

Styling- en interieuradvies van Robbies

Of shop onze bestseller eettafel 'Elegance'

 

Blog overzicht