Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Woondecoratie tips voor het najaar

Geplaatst: 20-10-2020
Door: Sofie

Categorie: Woondecoratie tips

Het najaar: het wordt sneller donker, de temperaturen dalen en valt er meer regen. Hierdoor brengen we in de herfst en de winter veel meer tijd binnen door. Althans, ik wel :) En dat is een goede reden om het ook binnen gezellig te maken! Ik geef je graag een aantal tips en ideeën voor een knus interieur tijdens de donkere maanden.

1. Nieuwe kussens op de bank

Door alleen al andere kussens op de bank te plaatsen, geef je je woonkamer een hele nieuwe look. Je kunt ervoor kiezen om nieuwe kussens te kopen in warme kleuren, maar nieuwe kussenhoezen kan ook al voldoende zijn. En dat scheelt natuurlijk ook weer in de prijs!

Waar ik zelf nu helemaal fan van ben is de nieuwe trend: modern nomad. Hierbij vind je veel elementen van over de hele wereld en kleuren als terracotta, natureltinten of bordeaux. Wil je deze stijl terug laten komen in je nieuwe kussens? Ga dan voor kussens met borduursels, franjes of een kelim kussen (traditionele kleuren en patronen)

 woonaccessoires najaar

2. Haal een vloerkleed of tapijt in huis

Lekker voor onder je voeten! Dat is het eerste waar ik aan denk. Zeker met de koude dagen die dit najaar zullen komen. Tevens is het een mooie decoratieve toevoeging aan je interieur.

  1. Wintersafari of green living

De knitted vloerkleden van LABEL51 zijn een trendy verschijning voor in je woonkamer. De ronde, katoenen kleden zijn namelijk voorzien van een speels geknoopt patroon. Bij Robbies vind je ze in de kleuren army green, zwart, grijs of antraciet. Hierdoor vind ik ze helemaal passen bij de green living of safari/jungle stijl. Een ware aanwinst voor de vloer, toch? 

  1. Nomad interieur

Bij deze stijl vind ik een vloerkleed van natuurlijk materiaal als jute erg leuk staan. Zo hebben wij bij Robbies diverse vloerkleden van LABEL51 die een landelijke sfeer geven. Ga jij voor rechthoekig of rond?

  1. Vintage look

Wil je graag een vintage look in je interieur creëren? Met een elegant of klassiek tapijt haal je al snel die vintage uitstraling in huis. De katoenen, vintage vloerkleden van LABEL51 zijn uitermate geschikt. De naam zegt het al! Persoonlijk vind ik de kleur 'Lava' erg mooi, maar je hebt ze ook in army green, grijs of antraciet. Zeker weten dat het de vloer zal sieren!

Bekijk alle vloerkleden

3. Ga voor een hippe plaid

In het najaar kruip ik het liefst op de bank onder een lekker warm dekentje. Zeker als het buiten regent, is het extra lekker om warm en knus binnen te zitten. Waarschijnlijk heb je al wel een warm plaid in huis. Niet? Ga dan voor een hippe plaid! Praktisch maar ook decoratief. Drapeer hem op een stijlvolle manier over de bank of stoel.

Tip van Sofie: zorg ervoor dat de kleur en het materiaal van het dekentje goed passen bij de rest van het interieur.

plaid

4. Warmte & sfeer met kaarsjes en verlichting

Niets is zo sfeervol dan 'de kaarsjes aan' in het najaar! Ik geniet van gezelligheid door diverse waxinelichtjes, kandelaars of leuke kaarsen. Gelukkig kun je deze tegenwoordig in veel hippe en trendy uitvoeringen vinden, zo ook met lekkere geuren. Plaats ze op een dienblad op tafel, op de kast of de vensterbank. Zeker voor het najaar vind ik dit een musthave woonaccessoire voor in huis! En mooi meegenomen is dat het ook nog eens voor extra warmte zorgt.

Sfeer maak je natuurlijk ook met goede verlichting. Een staande lamp in de hoek naast de bank of juist een trendy tafellampje voor op de kast. Wat ik zelf erg leuk vind, is een paar kleine lampjes die je woonkamer sfeervol verlichten. Bij Robbies heb je in ieder geval genoeg keuze!

5. Haal de natuur naar binnen

In het najaar komen we een stuk minder buiten vergeleken met de zomermaanden. Daarom vind ik het altijd erg gezellig om een beetje natuur van buiten naar binnen te halen. Nu hebben we vaak al wel planten in de woonkamer staan. Creëer een speels effect door deze in een groepje bij elkaar te plaatsen, waarvan een aantal op een krukje of poef!

Is het bijna herfst? Dan kun je denken aan herfstbladeren, kastanjes, dennenappels of pompoenen. Decoreer het mooi op een dienblad of doe het in een leuke vaas. In de winter, rondom de kerstperiode, gaan we natuurlijk voor een kerstboom die we leuk aankleden. 

Bij Robbies heb je volop keuze in accessoires om het gezellig te maken in het najaar! Van kussens, plaids en lampjes tot poefjes, dienbladen of vloerkleden. Ook in onze showroom kun je inspiratie opdoen en geven we je graag advies.

Je vindt hier alle accessoires

 

Blog overzicht