Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Trendtopper: mangohouten meubelen

Geplaatst: 21-10-2022
Door: Sofie

Categorie: Interieurtrends

Natuurlijke materialen en meubelen in je interieur zijn al enkele jaren erg populair. Een van de trendtoppers van het moment is mangohout. In iedere woonwinkel of online zie je veel meubelen van dit materiaal voorbijkomen. Maar wat is mangohout precies? Ik vertel je er graag meer over en zal ook mijn favoriete mangohouten meubelen uitlichten.

Mangohout; natuurlijk en duurzaam

Je denkt misschien; maar hout, dat is toch helemaal niet duurzaam? Mangohout wel. Het is afkomstig van fruitbomen uit Zuidoost-Azië. Deze bomen worden geplant voor het fruit en niet voor het hout. Vanaf het moment dat de bomen geen fruit meer geven, zijn ze klaar om gekapt te worden. Het fijne hieraan vind ik dat het hout hierna een tweede leven krijgt als meubel of woonaccessoire. Mangohout is dus een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal voor meubelen. En daar ben ik zelf zeker voorstander van. Jij ook?

Waarom mangohouten meubelen?

Mangohout heeft van zichzelf een robuuste en grove uitstraling maar door de warme kleur geeft het ook veel sfeer. De natuurlijke houtsoort kan echt wel tegen een stootje. Het is een oude houtsoort waar kleine en grote nerven elkaar afwisselen. Hoewel het design van ieder meubel hetzelfde is, kan het uiterlijk toch een verschil hebben. Je ziet het vaak terug in een stoer en industrieel interieur, al dan niet in combinatie met metalen details.

Bekijk alle mangohouten meubelen

Mijn favoriete mangohouten meubelen

Ik heb al eens eerder verteld dat natuurlijke materialen mijn voorkeur hebben. Daarom past mangohout perfect op mijn lijstje! Hieronder mijn favoriete en tevens populaire mangohouten meubels.

  • Eettafel van mangohout

Laat ik met de eettafel beginnen. Onlangs heb ik dan eindelijk een nieuwe eetkamertafel aangeschaft. Hiervoor was ik natuurlijk bij Robbies in Hoogeloon. Een van de toppers daar is de Eetkamertafel mango rond. Een tafel met massief houten tafelblad en een stoer onderstel van metalen matrixpoot. De perfecte keuze bij een industriële woonstijl, al zeg ik het zelf.

Ben je op zoek naar een ovale eetkamertafel van mangohout? Dan kan ik de Arlington eettafel aanraden.

  • De leukste mangohouten dressoirs

Zoals ik eerder al zei is ieder mangohouten meubelstuk uniek. Sommige meubelen worden ook nog eens bewerkt of behandeld. Dus er is veel keuze! Ook bij de mangohouten dressoirs. Deze drie vind ik persoonlijk de leukste uit het assortiment bij Robbies Meubelen.

  1. Omaha dressoir: een natuurlijk en lichthouten dressoir ingelegd met stroken gelakt hout. Het mooie aan dit dressoir vind ik de moderne uitstraling en retro look.

  2. Carter dressoir: dit dressoir van mangohout heeft een speels effect door het gebruik van ronde en smalle stroken hout. Daarnaast geeft het marmeren blad een chique uitstraling.

  3. Boaz dressoir: een van de stoerste dressoirs naar mijn mening door de combinatie van het mangohout met zwart metalen frame en handgrepen. Erg praktisch aan dit dressoir vind ik de tussenruimte van het blad en de kastdeurtjes.

Dressoirs van mangohout

  • Kasten en vakkenkasten van mangohout

Ook in kasten, boekenkasten, vakkenkasten en kabinetten is er veel keuze bij Robbies heb ik gezien. Helemaal natuurlijk mangohout, in combinatie met zwart metalen details of juist helemaal zwart. Deze kasten vind ik persoonlijk het leukst.

  1. Oakland boekenkast: leuk aan deze smalle boekenkast is de combinatie van zwart metaal en het hout. Bovenin kun je decoratie en accessoires plaatsen. Achter het deurtje berg je spullen gemakkelijk op. Een fijne aankoop wanneer je weinig ruimte hebt.
  2. Santos boekkast: een zwarte vakkenkast met deurtjes van het topmeubelmerk LABEL51. Stijlvol en praktisch. Wil je liever iets anders dan de natuurlijke kleur van hout? Dan kan ik je de zwarte mangohouten meubelen van deze serie aanraden.

Wist je dat er ook verschillende mangohouten ladekasten te vinden zijn? Ideaal wanneer je maar een kleine kast nodig hebt, bijvoorbeeld in je kantoor. Nu we het toch over het kantoor hebben… wat dacht je van een mangohouten bureau?

Shop een bureau van mangohout

  • Mangohouten tv-meubel

Naast de eettafel, een dressoir en een kast heb ik natuurlijk ook nog een mangohouten tv-meubel op mijn lijstje staan. Ten eerste is het belangrijk om de juiste afmeting te weten. Zo kun je er al veel afstrepen. In de showroom bij Robbies hebben ze tv-meubels van bijvoorbeeld 120cm, 160cm of 220cm. Ook in hoogte verschilt het nog wel eens.

De New York meubelserie sprong er bij mij ook wel uit. Deze serie kenmerkt zich door het zwarte mangohout met visgraatmotief. Erg speels maar toch ook stoer.

New York meubelen mangohout met visgraatmotief

  • Mangohouten salontafels en bijzettafels

Ook in salontafels en bijzettafels van mangohout is er ontzettend veel keuze. Denk aan vierkant, ronde en rechthoekige salontafels. Maar ook lage salontafels of op hoge poten. Een praktische salontafel van mangohout vind ik de Paras salontafel. Deze bestaat uit een bovenste tafelblad en daaronder nog een extra plateau. Het frame is van zwart metaal.

  • Lampen met mangohout

Het Nederlandse meubelmerk LABEL51 staat bekend om zijn vele meubels van mangohout. Zo gebruiken zij het ook voor lampen gecombineerd met andere materialen. Deze drie mangohouten lampen zou ik wel in huis willen.

  1. Wandlamp Drop van LABEL51: het frame van mangohout en de lampenkap van zwart metaal. Dat zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk. Leuk voor in de woonkamer.
  2. Hanglamp Finn van LABEL51: deze mangohouten hanglamp zou ik boven mijn eettafel hangen. Een echte eyecatcher in de eetkamer.
  3. Tafellamp Stripe van LABEL51: een tafellamp driepoot van mangohout met een kap van geweven katoen. Voor een extra mooi licht in de woonkamer.

Natuurlijk zijn er nog meer meubelen en accessoires van mangohout. Denk bijvoorbeeld aan een mangohouten wandplank, een mangohouten krukje, een mangohouten kapstok of een wandrekje of spiegel met mangohout.

Bekijk alle mangohouten meubelen

Hoe onderhoud ik mangohouten meubels?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om jouw mangohouten meubelen van goed onderhoud te voorzien. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Mijn tips voor het onderhoud van mangohout:

  • Afnemen met een licht vochtige doek. Het liefst een doek zonder ribbels of stiksels om eventuele krassen te voorkomen.
  • Gebruik geen schoonmaakproducten met een ruw oppervlak zoals schuurmiddel
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen waar siliconen of ammonia in zitten. Dit kan voor uitdroging van het hout of vlekken zorgen.

Het kan altijd gebeuren dat er iets geknoeid wordt of een glas drinken omgaat op het mangohout. Zorg dan dat je dit zo snel mogelijk schoonmaakt of droogwrijft.

Vaak is het mangohout al behandeld met een lak. Indien dit niet het geval is kun je er voor kiezen om het mangohouten meubel alsnog te behandelen met een speciale olie of bijenwas. Let wel op dat het hout hier donker van kan worden.

Meer weten over mangohouten meubels? Je kunt ook altijd even naar de showroom van Robbies Meubelen in Hoogeloon gaan of contact opnemen voor meer informatie over mangohouten meubels.

Neem contact op

 

Blog overzicht