Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Maak het verschil met een industriële eetkamer!

Geplaatst: 10-09-2020
Door: Sofie

Categorie: Interieurtrends

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar een industrieel interieur is dé trend van 2020. En laat ik daar nu helemaal gek op zijn! De zomermaanden zijn ten einde en we verplaatsen ons langzaamaan meer naar binnen. Daarom is het juist nu ontzettend belangrijk om jouw eetkamer helemaal te finetunen. Wat dacht je van een nieuwe robuuste eettafel, trendy eetkamerstoelen of wellicht een compleet nieuwe inrichting? Ik geef je een paar tips en adviezen over een industriële eetkamer. 

Neem de eettafel als basis

Industrieel design kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen. Je kunt hierbij denken aan houten plankjes aan de muur, een betonnen gietvloer en een stalen deur. Wat ik zelf erg mooi vind, is als de eettafel het pronkstuk van de keuken of woonkamer is. Het is een belangrijke schakel in de eetkamer want er worden tenslotte veel maaltijden genuttigd. In onze winkel bieden we veel mogelijkheden. Ik vind een robuuste eettafel erg mooi, bijvoorbeeld het Slavo boomstam tafelblad gecombineerd met een stalen onderstel. Het tafelblad kun je bij Robbies in diverse maten bestellen en ook de tafelpoten zijn er in verschillende uitvoeringen. Ik zeg: haal een échte tafel in huis en maak van elke maaltijd een feestmaal!

Robbies Meubelen - Blog Sofie - Slavo, industriële eetkamertafel

Hoe kies je de houtsoort?

Het kiezen van de juiste houtsoort als tafelblad hangt helemaal af van jou, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo is jouw leefsituatie wellicht een belangrijk item voor het kiezen van de afwerking. Heb je kinderen, die wel eens knoeien met eten of drinken of veel doen knutselen aan tafel? Dan is een onbewerkt tafelblad geen goed idee en raad ik je aan de eettafel met (bijvoorbeeld een transparante laag) te beschermen. 

Zelf ben ik echt een enorme fan van mangohout. Deze houtsoort is niet voor niets enorm populair geworden de laatste jaren. Het is erg duurzaam, heeft weinig onderhoud nodig (vind ik zelf vooral erg fijn) en is uniek door oneffenheden. Al met al een prachtige houtsoort die thuishoort in elke industriële inrichting. Zo kan ik bijvoorbeeld de Brussels meubellijn van LABEL51 aanraden. Mangohout in combinatie met zwart metaal, een echte eyecatcher!

Dan hebben we natuurlijk ook nog eikenhout, één van de meest bekende houtsoorten. Eikenhouten bladen staan bekend om hun robuuste uiterlijk en ze zijn oersterk. Ze kunnen gemakkelijk tegen een stootje, wat ze erg geschikt maakt voor eettafels. Wat dacht je van boomstamblad van massief eiken? Ze zijn makkelijk te combineren en sowieso een aanwinst voor elke eetkamer.

En als derde optie is er Teakhout. Het is lichtbruin tot goudbruin van kleur. Het natuurlijke uiterlijk is een goede tegenhanger van het metaal en door de oliën in het hout voelt het glad en zacht aan. Een warme uitstraling van gebruikt Teakhout zoals bij de Venetië eettafel geeft deze tafel een musthave-factor! Een nadeel van Teakhout is dat het door zonlicht donkerder kan verkleuren. 

Al met al staat een houten eettafel superleuk, maar ga voor een bewerkt tafelblad als je er lekker lang van wilt genieten :)

Kies de juiste stoel

Een eetkamer is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende stoelen. Het is slim om de kleur van de bekleding en het frame te matchen met de tafel. Dus bij een zwart metalen onderstel van de tafel, zou ik dan ook voor dezelfde kleur onderstel bij de stoelen gaan. Zo wordt het één geheel en is de hele uitstraling een lust voor het oog. Persoonlijk raad ik bijvoorbeeld de Condor eetkamerstoel aan. Een luxe uitstraling en extra zitcomfort door de armleuningen.

Tip: Overweeg een stoel met vintage design. Deze look gaat erg goed samen met de industriële look!

Maak het plaatje compleet!

Wanneer de eettafel met bijpassende stoelen zijn uitgekozen, kunnen we het plaatje compleet maken met accessoires. Een grote stalen lamp boven de eettafel, houten plankjes tegen de muren of wellicht een vloerlamp in de hoek van eetkamer. Natuurlijk bepaal je zelf hoe jouw stoere interieur eruit komt te zien... maar wat dacht je van de vloerlamp Tuk-Tuk? Deze robuuste driepoot en gave grote lamp is een topaccessoire in jouw industriële inrichting.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - Vloerlamp Tuk-Tuk, industriële eetkamertafel

Je bent natuurlijk altijd van harte welkom om bij ons inspiratie op te komen doen in de showroom. Onze adviseurs geven je graag tips en advies over de laatste meubeltrends.

Tot de volgende blog!

Groetjes Sofie

 

Blog overzicht