Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Welke eetkamertafel kies ik voor mijn interieur?

Geplaatst: 22-09-2021
Door: Sofie

Categorie: Eetkamer

Het is al even geleden dat mijn verhuizing plaatsvond maar sindsdien ben ik nog steeds op zoek naar de perfecte eetkamertafel. Het is maar een klein appartement waarin ik woon dus veel tafels zijn eigenlijk te groot. Daarnaast twijfel ik eigenlijk ook over de vorm en het materiaal. 

Heb jij ook nog steeds geen tafel en lukt het je maar niet om er eentje te vinden? Kortom: welke eettafel kies ik voor mijn interieur? Ik ging op onderzoek uit voor mezelf en dus ook voor jou! Lees hieronder een aantal trends & tips die je kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale eettafel.

De standaard - Rechthoekige eetkamertafel

De meest populaire eettafels zijn de rechthoekige. Deze vorm heeft gewoonweg veel voordelen.

  1. Strak en modern
  2. Biedt genoeg ruimte
  3. Gemakkelijk tegen de muur te schuiven
  4. Verlengstuk eraan toevoegen

Het is dus niet voor niks dat je ze vaak terugziet in het interieur. De meeste eetkamertafels bij Robbies zijn in deze vorm te krijgen.

Bekijk alle eettafels

Extra sfeer - Ronde eetkamertafel

Misschien zijn ronde eettafels meer geschikt voor in mijn appartement. Ze zijn vaak kleiner en zorgen voor extra gezelligheid. Het fijne hieraan vind ik dat je elkaar allemaal kunt aankijken en dat je met eten overal gemakkelijker bijkomt. Het enige ‘minpuntje’ is dat je een ronde tafel minder eenvoudig tegen de muur aanschuift, wanneer je net wat extra ruimte in de woonkamer nodig hebt.

Dit is mijn top drie van ronde eetkamertafels:

  1. Dutch Oak eettafel met eikenhouten tafelblad. Maat 120cm, 130cm en 140cm.
  2. Friends eettafel van mangohout van het merk LABEL51. Maat 130cm.
  3. New York eettafel van zwart mangohout. Maat 120cm, 130cm, 140cm en 150cm.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - ronde eetkamertafels

Alle ronde eettafels

Even iets anders - Ovale eetkamertafel

Het is al niet meer weg te denken uit het aanbod; een ovale eettafel. Wanneer je twijfelt tussen een rechthoekige of ronde eettafel, raad ik je eens aan om naar deze vorm te kijken. Het geeft veel ruimte maar zorgt daarnaast ook voor een zachte en fijne uitstraling doordat het geen hoekig tafelblad is.

Dit is mijn top drie van ovale eetkamertafels: Arlington Oak eettafel met dun mangohouten tafelblad, New York eettafel van zwart mangohout en Denver eettafel van dik mangohout. Alle drie de tafels zijn met een stalen matrixpoot.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - ovale eetkamertafels

Alle ovale eettafels

Verschillende materialen voor tafels

Heel veel hout

De meeste eettafels zijn gemaakt van hout. Daarin heb je natuurlijk ook verschillende soorten hout zoals tafels van mangohout, tafels van teakhout, eikenhouten tafels, tafels van acaciahout en tafels van kunsthout (lamulux, primo laminato of melamine). Het houten tafelblad in combinatie met metalen of stalen poten zorgt ervoor dat zo’n tafel erg mooi past in een industrieel interieur. Mijn top drie industriële eetkamertafels:

  1. Ruff eettafel: een prachtige tafel met boomstamblad en zwart metalen poten in U-vorm. Zeker wanneer je een grote tafel zoekt is deze ideaal. De lengtematen zijn 190cm, 220cm of 240cm.
  2. Venetië eettafel: het mooie aan deze tafel vind ik dat hij gemaakt is van hergebruikt teakhout afkomstig uit Azië. Het stalen onderstel is licht van kleur door de white washlaag. Voordeel van deze eettafel is dat hij al verkrijgbaar is vanaf 140cm bij 90cm.
  3. Cambridge eettafel rond: een stoere & ronde tafel van mangohout. Naast dat het perfect past bij een industrieel interieur, geeft deze tafel ook een mooie natuurlijke uitstraling. Mocht je mijn eerdere blogberichten hebben gelezen, dan weet je dat ik daar enorm van houd.  

Houten eettafels zijn niet alleen geschikt voor een industrieel interieur maar passen ook heel mooi bij een landelijke, moderne of Scandinavische woonstijl.

Marmeren tafels

Een nieuwe trend in tafelbladen is het marmeren tafelblad. Zo kwam ik onlangs uit bij de Lynn eetkamertafel. Een prachtige designtafel met wit of zwart blad in combinatie met een zwarte matrixpoot. Het fijne aan deze tafel is dat hij ook in een kleine afmeting verkrijgbaar is, namelijk 130cm bij 76cm.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - de perfecte eetkamertafel Lynn marmeren blad

Tafel op maat gemaakt

Op dit moment heb ik een rechthoekige eetkamertafel staan, echter is de kwaliteit hiervan minder. Vandaar dat ik op zoek ben naar een nieuwe. Ondanks dat de kwaliteit minder is, is de maat wel perfect. De tafel is namelijk 125cm bij 75cm. Helaas zijn er in deze afmeting weinig tafels te vinden. Dus ik dacht… waarom niet een tafel op maat laten maken?

Bij Robbies vind je diverse tafelbladen van eikenhout in allerlei afmetingen en formaten. Ik vind zelf een boomstamblad erg mooi want dat geeft een natuurlijker effect. De tafelbladen zijn vaak onbehandeld, zodat je zelf de gewenste kleur/behandeling kunt toevoegen. Na het kiezen van het blad, zoek je natuurlijk een bijpassende tafelpoot. Er zijn veel vormen in zwart metaal. Houd je van strak en modern, dan raad ik je een U-poot, H-poot of A-poot aan. Voor een speelser effect zou ik kiezen voor de V-poot, X-poot of de Matrixpoot.

Bekijk de tafelpoten

Hopelijk heb ik jou op weg kunnen helpen met het vinden van de perfecte eetkamertafel! Ik ben er in ieder geval uit: het wordt een ronde eettafel van mangohout op maat gemaakt!

 

Blog overzicht