Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

De perfecte eetkamerstoel

Geplaatst: 30-09-2020
Door: Sofie

Categorie: Eetkamer

Je kent het wel. Je bent net verhuisd en nog steeds op zoek naar een aantal meubels, zoals eetkamerstoelen. Eten gebeurde bij mij de afgelopen tijd vanaf de bank... maar laten we eens een keuze maken! Hoe vind ik nou die perfecte eetkamerstoelen? Welke stof kies ik en welke kleur? Wat voor soorten zijn er eigenlijk allemaal? Ik ging op onderzoek uit.

Welke stof kies ik?

De eetkamerstoelen in het assortiment van Robbies zijn gemaakt van verschillende materialen. Zo hebben wij bijvoorbeeld stoelen van microleder, lederlook, velvet stof, fluweel, microfiber, kunststof, luxor stof, softyl... Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is in ieder geval goed om na te denken over: 'Ga ik veel tijd doorbrengen op de stoelen?' Is je antwoord ja, kies dan voor een fijn zittende en comfortabele stof, zoals leder, fluweel of softyl. Stoelen van kunststof zijn natuurlijk trendy maar een stuk minder comfortabel als je er uren op moet zitten. 

Na wat dagen testen en verschillende stoelen geprobeerd te hebben, kwam ik tot een top 3 gebaseerd op de stofkeuze.

  1. Eetkamerstoel Eefje - kibo stof

 De Eefje stoel, gemaakt van de stof kibo voelt warm en zacht aan. Deze zachte stof lijkt op suède. Een perfecte keuze voor de koude winterdagen. 

  1. Eetkamerstoel Blake - microleder

De Blake stoel, nieuw in het assortiment bij Robbies, is gemaakt van Bull microleder. Dit wil zeggen dat de onderlaag van leder is en boven op een dun laagje stof zit. Het voelt lekker stevig en comfortabel maar dus ook warm. 

  1. Eetkamerstoel Magic - softyl

De Magic stoel, gemaakt van softyl stof, zit hartstikke lekker. Het is een zachte en fijne stof. Deze vond ik ideaal wanneer je er met blote benen op zit.

Ook handig om te weten is dat synthetische stoffen geschikt zijn voor intensief woongebruik en eenvoudig reinigbaar. Dit kan bijvoorbeeld met de Microvezel cleaner.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - de perfecte eetkamerstoel

Nu kiezen we de kleur

Nadat de stofkeuze is bepaald, kunnen we gaan kijken naar de kleuren. Deze hangt nauw samen met de kleurkeuze in je interieur. Wanneer je een lichte inrichting hebt, kan ik me voorstellen dat je gaat voor een lichte kleur als wit, lichtblauw, lichtgrijs of lichtbruin. Terwijl je juist ook met donkere kleuren een accent kan leggen in je eetkamer. Zelf houd ik van een stoere inrichting dus mijn voorkeur gaat uit naar de kleur groen/olijf of bruin/cognac. En wat ook een leuk en speels effect kan geven, is het combineren van verschillende kleuren eetkamerstoelen naast elkaar.

Met of zonder armleuning? 

Ga je voor een stoel met of zonder armleuning? Kies je voor zonder, dan heb je wellicht geen moeite met de stoel onder de tafel te schuiven. Mocht je een hoge armleuning hebben, dan kan dit nog wel eens voor een probleem zorgen. Daarentegen, is het na een lange dag werken hartstikke fijn om even je armen te laten rusten op de leuningen. Zelf zou ik gaan voor zonder. Dit omdat ik geen plek heb om een groot gezelschap uit te nodigen en dus lang te tafelen ;-) 

  1. Eetkamerstoel Condor

 De Condor stoel heeft metalen armleuning met daarom heen een zacht stukje stof van hetzelfde materiaal als de zitting. Hierdoor is het prettig om even je armen te laten rusten. 

  1. Eetkamerstoel Brabo

De Brabo stoel met armleuning van leder look. Ondersteunt perfect voor optimaal zitten. Dit vind ikzelf prettiger voor de armen dan de armleuning van de Condor stoel.

  1. Eetkamerstoel Bella

De Bella stoel zonder armleuning maar met hoge rugleuning. Wanneer de tafel de juiste hoogte heeft, kan de stoel ook prima zonder armleuning. 

Robbies Meubelen - Blog Sofie - de perfecte eetkamerstoel

En voor de pootjes?

Maar wat voor pootjes wil ik nu eigenlijk? Metalen poten? Of houten poten? Met of zonder wieltjes. De eetkamerstoel moet zich gemakkelijk kunnen verschuiven, dus wieltjes zijn een handige keuze. Tevens is het belangrijk om te kijken naar de kleur van de poten. Matcht deze met de eetkamertafel? Of vloekt hij juist met de vloer? 

Mijn favoriete eetkamerstoel

Al met al zijn er een heleboel punten waarbij je over na moeten bij het kiezen van de perfecte eetkamerstoel. En grappig om dan ook te zien dat bij de afbeeldingen, mijn favoriete kleuren naar voren komen. Ook de prijs van de stoel is niet geheel onbelangrijk. Dat heb ik zelf mogen ondervinden tijdens mijn zoektocht. Gelukkig heb ik mijn perfecte eetkamerstoel gevonden! Het is de eetkamerstoel Boaz van het merk LABEL51 geworden in de kleur Army green en gemaakt van de stof microfiber. Comfortabel, trendy en betaalbaar. Ik ben er blij mee!

Robbies Meubelen - Blog Sofie - de perfecte eetkamerstoel - Stoel Boaz LABEL51

 

Blog overzicht