Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

De juiste barkruk of barstoel

Geplaatst: 04-11-2020
Door: Sofie

Categorie: Eetkamer

Vroeger dacht je bij barkrukken of -stoelen vast meteen aan een café of restaurant maar tegenwoordig zijn ze ook ontzettend populair voor in huis. Maar hoe kies je nu een goede barkruk? Waarvoor gaat hij gebruikt worden? Functioneel of als decoratie in je interieur? Ik geef je graag een aantal tips!

Waar plaats je de barstoelen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar de barkruk komt te staan. Heb je een bar in je keuken en wil je hier graag vaker gezellig zitten? Of heb jij zo’n tof kookeiland waar je kinderen aan kunnen zitten terwijl jij het eten klaarmaakt? Misschien heb jij wel een hoge eettafel, oftewel een bartafel, waarbij barstoelen dus niet mogen ontbreken. Genoeg opties dus! In al deze gevallen wordt de stoel of barkruk als functioneel gezien, dus zitcomfort is erg belangrijk. Maar waar moet je nu precies op letten?

  1. Zithoogte

Het is natuurlijk van belang om de juiste zithoogte te hebben. Het is niet lekker als je te laag of te hoog zit. Ik spreek uit eigen ervaring want ik heb ooit gekozen voor te lage barkrukken, alleen maar omdat ik ze mooi bij mijn interieur vond passen en de prijs niet te hoog was. Uiteindelijk maakte ik er heel weinig gebruik van. Let dus goed op de hoogte van de tafel of het aanrechtblad. Ik raad je aan rekening te houden met een afstand van 30 centimeter, van zithoogte tot het tafelblad.

Wist je dat Robbies twee trendy barstoelen heeft die in een lage en hoge versie en tevens ook al eetkamerstoel te krijgen zijn? Dat zijn de Clair en Sofie barstoel. Ja, leuk hè! Die laatste is naar mij vernoemd :-).

De hoge barstoelen hebben een hoogte van 110cm en een zithoogte van 80cm. De lage barstoelen hebben een hoogte van 90cm en een zithoogte van 65cm. Aan jou de keus!

  1. Rugleuning: hoog, laag of geen?

Een tweede en belangrijk punt is de rugleuning. Ga je veel tijd doorbrengen op de barkruk, dan is een hogere leuning wel gewenst. Dit heeft persoonlijk mijn voorkeur. Ontbreekt een rugleuning, dan zie je al snel dat je gaat ‘hangen’ of onderuit gaat zitten.

Een andere tip: bekijk ook even of de barstoel met rugleuning wel mooi en praktisch staat bij je bartafel of aan je kookeiland. Wat ik niet mooi vindt is dat de rugleuning de eyecatcher van de ruimte wordt. Mocht je niet genoeg ruimte hebben rondom je kookeiland en wil je de stoelen eronder schuiven, kies dan een lagere rugleuning. Ik zeg; genoeg om over na te denken dus!

De top drie barstoelen met hoge rugleuning van Sofie:

  • Barstoel Eefje: een moderne barstoel met hoge rugleuning van Happy@Home. Ideaal zijn de handgreep op de rug en extra terug-draai-functie. Verkrijgbaar in de trendy kleur antraciet.
  • Barkruk Denmark: een stoere en comfortabele barkruk met armleuning van LABEL51. Leuk om te combineren andere meubels uit de Denmark serie zoals de eetkamerbank, eetkamerstoel of fauteuil. Verkrijgbaar in diverse hippe kleuren.
  • Barstoel Pamplona: heeft een microvezel bekleding wat zorgt voor een warme en fijne stof om op te zitten. Verkrijgbaar in twee mooie kleuren: cognac en antraciet.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - de juiste barstoel - met hoge rugleuning

  1. Materiaal

Het uiterlijk van de barstoel is belangrijk maar ‘hij’ moet ook heerlijk zitten. Tegenwoordig zie je vaak dat de keuken echt gebruikt wordt om te leven. Dan zullen de barkrukken gebruikt worden om langdurig op te zitten. Er wordt in gegeten, gedronken, gekletst of gewerkt. Een comfortabel zitvlak is dan van belang! De barstoelen van Robbies hebben voornamelijk een stoffen (microvezel) of microleder bekleding. Ook vind je barkrukken van fluweel in het assortiment, namelijk de Josh van LABEL51. Dat wordt lekker zitten dus!

  1. Kleur

Wil je graag dat de barstoelen een opvallend meubelstuk van de ruimte zijn? Dan raad ik je aan een felle kleur te kiezen zoals cognac, rust of mosterd. Let op de kleur van de keuken, je kookeiland of de rest van je interieur en combineer! Zelf houd ik erg van de natuurtinten zoals army green of stone. 

Voetsteun en/of armleuning

Zelf vind ik het altijd wel prettig als ik mijn voeten en armen ook ergens kwijt kan ;-). Gelukkig hebben alle barstoelen van Robbies een voetsteun. De barkruk Denmark van het merk LABEL51 heeft ook een armleuning en deze is extra zacht door het stof eromheen.

Heb jij een mooie barkruk gezien? Shop ze hieronder!

Alle barstoelen en barkrukken van Robbies

Bartafel

Wanneer je nog op zoek bent naar een bartafel, dan ben je bij Robbies ook aan het juiste adres! De Bartafel Ghent van LABEL51 is mijn favoriet. Dit is een industriële en stoere bartafel waar je ook goed de barkrukken van LABEL51 bij kunt combineren.  

Alle bartafels van Robbies

 

Blog overzicht