Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

Heerlijk relaxen op een nieuwe fauteuil

Geplaatst: 13-01-2022
Door: Sofie

Categorie: Woonkamer

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe meubelen. Hopelijk brengt het jaar 2022 weer wat kleur in ons leven en kunnen we weer uitgebreid bezoek ontvangen. Ik merkte tijdens de feestdagen dat mijn woonkamer hier niet helemaal op ingericht is, dus dit keer ben ik op zoek gegaan naar de perfecte fauteuil. Naast een extra zitplaats is het ook een mooie toevoeging aan het interieur. Heb jij nog geen fauteuil of is jouw fauteuil aan vervanging toe? Lees dan snel verder en ontdek de leukste fauteuils!

Welke soorten fauteuils zijn er eigenlijk?

Je hebt veel verschillende types wanneer het om fauteuils gaat. De een is om te relaxen, op de ander kun je lekker ronddraaien en in weer een ander kun je helemaal wegkruipen. Er zijn fauteuils met maar ook zonder armleuning. Ik licht je mijn favorieten toe.

Draaien op een draaifauteuil

Hoe heerlijk is het om op een fauteuil een boek te lezen en af en toe naar buiten te kunnen kijken? Of tijdens het televisie kijken ook in de gaten te houden wie de kamer binnenkomt? Dan is de draaifauteuil naar mijn mening de ideale stoel. Vaak zie je dat een fauteuil, net als de bank, naar de televisie gericht staat. Wil jij lekker naar buiten kijken? Dan draai je de fauteuil gemakkelijk even de andere kant op.

Bij draaifauteuils zie je vaak een kruispoot. Maar ook een ronde poot of ronde draaischijf is mogelijk, zoals bij de Maria fauteuil. De meeste draaifauteuils zijn met armleuning. Heb je niet zoveel plek? Kies er dan eentje zonder.

Dit zijn mijn favoriete draaifauteuils:

  1. Fauteuil Mitchell van Eleonora. Mijn lievelingskleur is groen, dus dan zou ik ook voor deze variant kiezen. De stoel heeft een stoer design en een lekkere dikke zitting. De perfecte keuze voor een vintage en industrieel interieur.
  2. Fauteuil Jaimey van Eleonora in de kleur oker. De stoel is van de stof adore dat een chique uitstraling geeft. Ideaal aan deze stoel is dat je er ook dwars op kunt zitten met je benen over de ene kant gehangen.
  3. Fauteuil Marcus met voetenbank van Eleonora. Het fijne aan deze fauteuil is dus de bijbehorende voetenbank of poef. In plaats van languit op de bank liggen, kun je ook gewoon in deze relaxfauteuil plaatsnemen en je voeten omhooggooien naar een lange werkdag.

Robbies Meubelen - Blog Sofie - draaifauteuils

Relaxen op een relaxfauteuil

Dit type fauteuil zien we vaak bij oudere mensen. Veel relaxfauteuils beschikken namelijk over verstelbare functies zoals een verstelbare rugleuning en voetensteun. Nu is dit tegenwoordig wel anders want er zijn genoeg hippe relaxfauteuils die alle comfort bieden die je maar wenst. Er zijn fauteuils met manuele bediening en met elektrische bediening met accu. Kijk welke het beste bij jou past!

Relaxfauteuils 

Hippe fauteuil

Een fauteuil hoeft niet altijd te dienen als comfortabele stoel waar je een hele avond op zou moeten zitten. Je kunt een fauteuil natuurlijk ook als leuke toevoeging in je slaapkamer kiezen. Een plekje waar je je kleding voor de volgende dag op klaar legt of waar je je schoenen gemakkelijk kunt aandoen. Mijn voorkeur gaat uit naar deze hippe fauteuils:

  1. Fauteuil Babe van het topmerk By-Boo. Deze hippe fauteuil heeft een fijne wollige schapenvacht en nodigt daarom direct uit om even te gaan zitten. Hij is er in de kleuren zwart en wit.
  2. Fauteuil Maria is een echt snoepje. De stoel doet me een beetje denken aan een schelp door de vorm. Hij zou zo in de film de kleine zeemeermin passen. De fauteuil is bekleedt met een zachte velvet stof en verkrijgbaar in de kleuren oud roze, zwart en grijs. 
  3. Summer jungle stoel zou ook perfect staan in een klassiek interieur. De stoel heeft een unieke jungle print dus haal extra kleur in huis als je durft! ;-)

Robbies Meubelen - Blog Sofie - hippe fauteuils

In de categorie fauiteuils zijn er nog meer varianten. Zo kennen we ook de clubfauteuil in wat hoekige vormen en de oorfauteuil die te herkennen is aan de naar voren gerichte randen bovenaan de rugleuning. Ontdek het hele assortiment fauteuils bij Robbies. Welke is jouw favoriet?

Alle fauteuils

Maak je chill plekje helemaal af met...

Nu je je favoriete fauteuil hebt gevonden is het tijd om je chill plekje helemaal af te maken. Richt het gezellig in met een bijzettafeltje, een poef en natuurlijk accessoires.

Bijzettafel

Vaak staat de fauteuil niet bij de salontafel in de buurt, dus daarom is een bijzettafel erg handig. Ik heb op mijn tafeltje een plantje staan, wat kaarsjes en een geurdiffuser. Als ik een boek aan het lezen ben in mijn fauteuil, dan staat er een drankje op de sidetable of leg ik er mijn telefoon neer. Een bijzettafel heeft daarom niet alleen een decoratieve maar ook praktische functie.

Poef

Heb je nou een fauteuil zonder voetenbank? Dan is het misschien leuk om er een hippe poef bij te plaatsen. Zo kun je op ieder moment je voeten omhoog leggen. Dat vind ik zelf altijd wel prettig.

Wanddecoratie

Als laatste is het gezellig om het hoekje met de fauteuil in te richten met wanddecoratie. Denk hierbij aan een wandkleed, wandposter, spiegel of memobord. Persoonlijk ben ik erg fan van een wandrek of wandplank. Hier kun je weer diverse accessoires op plaatsen zoals plantjes en kaarsen. Deze wandhanger Round & round natural van By-Boo heb ik thuis in mijn woonkamer hangen.

Dit is de beste fauteuil

Nu heb ik inmiddels mijn droomfauteuil gevonden en is het voor mij de beste fauteuil, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Er zijn heel veel verschillende soorten en iedereen heeft andere wensen en voorkeuren.

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een fauteuil? Welke stof, welke kleur en welke stijl of wil je er graag eerst een testen? Maak dan een afspraak in onze winkel in Hoogeloon. Onze medewerkers helpen je graag met het vinden van jouw ideale fauteuil.

Wist je dat wij ook styling- en interieuradvies aan huis geven?

Afspraak maken

 

Blog overzicht