Toegevoegde producten:
Totaal incl. BTW (0 Producten)
€0,00
Gratis verzending
Totaal incl. BTW
€0,00
Bekijk winkelwagen

De bank: mijn favoriete plekje in huis

Geplaatst: 29-08-2023
Door: Sofie

Categorie: Woonkamer

Een bank is voor mij veel meer dan alleen een meubelstuk. Het is de plek waar ik na een lange dag neerplof, waar ik de gezellige avonden met mijn familie en vrienden doorbreng, en waar ik me echt thuis voel. Bij Robbies Meubelen begrijpen ze mijn liefde voor banken en bieden ze een uitgebreide collectie die de perfecte mix van comfort en stijl belichaamt.

Of ik nu wil relaxen in een knus hoekje of ga voor een strakke en moderne uitstraling, de keuze tussen hoekbanken en rechte banken bij Robbies Meubelen is enorm. 

1. Een ruime keuze aan hoekbanken

Enige tijd geleden heb ik mijn oog laten vallen op een prachtige hoekbank met voldoende ruimte voor iedereen in het gezin. Maar had ik daar wel voldoende plaats voor? Er zijn verschillende mogelijkheden qua hoekbanken. Onderstaande uitleg geeft je meer informatie zodat je beter een keuze kunt maken voor het kopen van een hoekbank.

Wat is het verschil tussen een hoekbank en bank met ottomane?

Een hoekbank en een bank met een ottomane lijken qua opstelling enigszins op elkaar, maar ze hebben wel degelijk verschillen. Een hoekbank heeft een hoekige vorm met een zitgedeelte aan beide zijden die in een hoek samenkomen. Dit maakt het ideaal voor het creëren van een gezellige ruimte waar meerdere mensen comfortabel kunnen zitten.

Een bank met een ottomane heeft daarentegen een rechte vorm aan één zijde, terwijl aan de andere zijde een verlengd stuk zonder rugleuning is, de ottomane genaamd. Dit biedt meer flexibiliteit in de indeling van de ruimte en geeft een gevoel van ruimte. Een ottomane is vaak een uitnodigende plek om je benen op te strekken en te ontspannen. Dat vind ik overigens heerlijk!

Kortom, terwijl een hoekbank ideaal is om een gezellige hoek te creëren, biedt een bank met een ottomane meer veelzijdigheid in zowel opstelling als comfort. De keuze tussen beide hangt af van jouw ruimte, smaak en hoe je de bank wilt gebruiken.

Hoekbanken met ottomane en zonder

2. Rechte bankstellen voor kleinere ruimtes

In kleinere woonruimtes is slimme meubelkeuze essentieel om een evenwicht te vinden tussen comfort en functionaliteit. Rechte banken en bankstellen zijn een uitstekende keuze voor deze ruimtes, omdat ze zowel stijlvol als ruimtebesparend zijn.

Rechte banken hebben een gestroomlijnd ontwerp dat zich goed leent voor compacte ruimtes. Ze nemen minder vloeroppervlak in beslag dan hoekbanken, waardoor er meer bewegingsruimte overblijft. Hierdoor zijn ze perfect voor appartementen, studio's of kleinere woonkamers waar elke centimeter telt.

Dus, als je op zoek bent naar een comfortabele en stijlvolle zitplek die jouw kleine woonruimte maximaliseert, zijn de rechte banken en bankstellen van Robbies Meubelen de ideale keuze. Bekijk de hele collectie en ontdek hoe je jouw kleine woonkamer kunt transformeren zonder concessies te doen aan stijl en comfort.

Bekijk alle banken 

2. Stoffen: kwaliteit en persoonlijkheid

Stofkeuze is voor mij een belangrijke factor. Ik wil dat mijn bank niet alleen comfortabel is, maar ook past bij mijn persoonlijke smaak en levensstijl. Bij Robbies Meubelen vind je een scala aan opties. Het fluweelachtige gevoel van de stof gaf me een gevoel van luxe, terwijl het duurzame leer perfect is voor een druk huishouden met kinderen en huisdieren.

- Banken van fluweel & velvet: luxe en elegant

Fluwele, velours en velvet banken zijn een symbool van weelde en verfijning. De weelderige en zijdezachte textuur van deze stoffen voegt direct een gevoel van luxe toe aan elke ruimte. Of je nu kiest voor diepe, rijke kleuren of zachte pasteltinten, fluweel en velvet banken stralen een tijdloze elegantie uit. Naast hun esthetische aantrekkingskracht bieden deze stoffen ook een ongeëvenaard comfort. Het is een genot om tegen de zachte kussens van een fluwele bank van Robbies Meubelen aan te leunen. Als je op zoek bent naar een bank die niet alleen comfort biedt, maar ook een statement maakt, dan zijn fluwele en velvet banken de perfecte keuze.

Mijn top 3

  1. Klassieke bank Vogue in oker velvet
  2. Bank Burano in rust velours
  3. Hoekbank Siena in fluweel groen

De bank mijn favoriete plekje in huis

- Banken van bouclé stof: de nieuwe trend

Als een opkomende trend in de wereld van interieurontwerp brengen banken van bouclé stof een verfrissende en eigentijdse uitstraling naar onze woonruimtes. Bouclé stof staat bekend om zijn unieke textuur met kleine lussen die een speels en tactiel element toevoegen aan het oppervlak van de bank. Deze stof geeft een gevoel van diepte en dimensie aan het meubelstuk, waardoor het meteen in het oog springt. De zachte, wollige aanraking van bouclé stof maakt het niet alleen een visuele traktatie, maar biedt ook een comfortabele zitervaring.

Als je op zoek bent naar een bank die de nieuwste trends volgt en tegelijkertijd een vleugje verfijnde moderniteit toevoegt aan je interieur, zijn banken van bouclé stof bij Robbies Meubelen zeker het overwegen waard.

Meubelen van bouclé stof

- Microfiber banken: comfortabel en gemakkelijk te onderhouden

Microfiber banken zijn de perfecte combinatie van comfort en gebruiksgemak. Deze stof staat bekend om zijn zachte en knusse textuur, waardoor het heerlijk aanvoelt om op te zitten en te loungen. Bovendien is microfiber ook gemakkelijk te onderhouden, wat het ideaal maakt voor drukke huishoudens of gezinnen met huisdieren. Vlekken en vuil zijn eenvoudig te verwijderen, waardoor je bank er altijd fris en schoon uitziet. 

Microfiber banken, stoelen en barkrukken

3. Afmetingen: passend bij mijn leefomgeving

Mijn woonruimte is uniek en ik wil ervoor zorgen dat mijn bank er perfect in past. Gelukkig biedt Robbies Meubelen banken in verschillende maten. Of het nu gaat om een knusse hoekbank of een gestroomlijnde rechte bank, ik weet dat ik bij Robbies Meubelen de perfecte bank zal vinden.

Bekijk het hele aanbod creeër jouw eigen bankverhaal. Want voor mij is een bank niet zomaar een meubelstuk - het is mijn persoonlijke toevluchtsoord, mijn comfortzone, en mijn stijlverklaring.

4. Het perfecte accessoire bij jouw bank

Het toevoegen van accessoires aan je bank is als het laatste puzzelstukje dat de volledige uitstraling van je woonruimte samenbrengt. Ik word altijd erg blij van leuke accesssoires. Denk aan kleurrijke kussens die een vleugje levendigheid toevoegen, een zachte plaid die warmte biedt tijdens koude avonden, of een elegante bijzettafel die functionaliteit combineert met esthetiek. Ook een wanddecoratie aan de muur boven je bank, een stijlvol vloerkleed dat de ruimte verbindt, of een set decoratieve vazen kunnen jouw bank en woonruimte tot leven brengen.

** Fluweel zachte poefjes gratis bij aankoop van een bank **

Bij het aanschaffen van een bank is het altijd fijn om iets extra's te ontvangen. Bij Robbies Meubelen is er een speciale aanbieding voor jou: bij aankoop van een bank krijg je gratis fluweel zachte poefjes cadeau. De prachtige Roos en Rosi poefjes, gemaakt van de Serena stof, stralen elegantie en comfort uit. Kies uit een verleidelijke blauwe of rijke burgundy of bordeaux kleur om jouw woonruimte een vleugje luxe te geven.

Gratis poef bij aankoop van een bank

De stylisten bij Robbies staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte accessoires die jouw bank en woonruimte transformeren tot een persoonlijke en sfeervolle omgeving.

Bekijk alle accessoires

 

Blog overzicht